Hur man producerar managementkonton – en snabbguide

Uncategorized 0 Comments

Den här guiden riktar sig främst till nyutexaminerade, yrkesmässiga studenter, yrkeshögskolor och alla som är relaterade till redovisningen (särskilt för ledarskapsarkitektur), som vill ha en snabb överblick över hur en uppsättning förvaltningskonton kan vara Produceras och vad som medför i sin produktion, utan att behöva läsa en 200 sidbok. Huvuddelen av den kunskap som framgår hädanefter är från synen på att arbeta i en tjänstebaserad industri och förutsätter att läsaren har en rimlig kunskap om de grundläggande begreppen bokföring.

 

Omfattningen av denna handledning är att ge läsarna en sekvens av aktiviteter som jag har följt, i min egen erfarenhet, att sammanställa ett månatligt rapporteringspaket till min ledande ledning. Denna sekvens av aktiviteter och vikten av att jag bifogar varje aktivitet kan vara väldigt annorlunda för den bransch du är i. Med detta sagt förväntar jag mig att de flesta av er kommer att utveckla en mer levande och kortfattad bild av produktionsprocessen , Som du sedan kan imitera och integrera i dina egna speciella omständigheter.

 

Så, låt oss börja!

 

Vad försöker vi producera?

 

I de flesta organisationer kräver styrelsen eller ledningen att förvaltningsrevisorn / revisorn ska producera ett månatligt resultaträkning / resultaträkning, så att organisationens resultat gentemot fastställda budgetar (för det mesta förberedda i början av varje budgetår) och förväntade prognoser (Mestadels uppdaterad vid varje månads slut) kan mätas. Ett månatligt rapporteringspaket för hantering redovisar inte bara det månatliga resultaträkningen utan också en rad andra användbara rapporter. En inkomsträkning utgör emellertid huvuddelen av rapporteringen och det här är vad vi ska försöka producera i den här handboken.

 

I ett nötskal, genom en viss uppsättning aktiviteter och för en viss period (vanligtvis en månad), bestämmer vi: de intäkter som genereras av verksamheten, kostnaderna för produktion av sådana intäkter (allmänt känd som “kostnaden för varor / Tjänster som säljs “) och kostnaderna för att ge stöd till sådan inkomstgenerering och varor / tjänster. Denna kostnad hänvisas ibland till de centrala kostnaderna för kostnader eller supportfunktioner eller servicecentrets kostnader.

 

Vad du borde veta innan du börjar produktionen?

 

De flesta företag använder sig av ett “Account of Account” i sina bokföringssystem (kan det vara: Sage, SAP, Oracle, SUN, Viztopia etc.) för att klassificera och spela in olika typer av transaktioner som involverar olika typer av tillgångar, skulder, kapital, intäkter , Och kostnader.

 

En kontoplan eller COA, som jag vill kalla den, är en lista över alla nominella bokföringsbokföringskonto som ett företag avser att använda för att registrera sina affärstransaktioner. Denna lista över konton kan vara i form av siffror, alfabet eller alfanumeriska värden. På grund av min egen erfarenhet föredrar jag siffror.

 

Så för att ge ett exempel kan vårt fulla COA sträcka sig mellan siffrorna 0001 och 9999 och inom detta område kan vi ha flera intervall, var och en representerar en tillgång, skuld, kapital, intäkts- eller kostnadstyp. Exempelvis kan intervallet 5000-5999 bara representera olika typer av intäktsströmmar för ett företag och intervallet 1000-1999 kan bara referera till alla anläggningstillgångar som innehas av verksamheten.

 

Det här är bara exempel på hur COA kan delas upp. Du måste veta vilka intervaller / s av nominella kontokoder i din företags COA, intäkterna, kostnaden för varor / tjänster som säljs, de centrala kostnaderna, tillgångarna, skulderna och kapitalen.

 

Du kommer inte att kunna förstå resultaträkningen (som du försöker producera), om du inte förstår konton. Resultaträkningen läser i grund och botten alla data som hålls i COA-sortimentet / s avseende intäkter och kostnader för en given månad / period.

 

När du förstått divisionen av COA kan du verkligen uppskatta den månatliga inkomstredovisningsmallen som din organisation redan har på plats. Om du har tilldelats uppgiften att bygga en från början, är den här guiden inte för dig. I den här handboken har vi antagit att din organisation redan har en viss månadsrapporteringsmall på plats, varav resultaträkningen är den viktigaste.

 

Ett stort antal organisationer producerar sina månatliga förvaltningskonton i Microsoft Excel. Resultaträkningen, beroende på verksamheten, delas upp i flera sektioner. I den här handboken kommer vi att använda följande avsnitt som utgör en typisk inkomsträkning:

 

  • Intäkter
  • Kostnad för varor / tjänster sålde
  • Bruttoresultat
  • Försäljningskostnader
  • Marknadsföringskostnader
  • Bidrag till centrala omkostnader
  • Centrala omkostnader
  • EBITDA

 

Var och en av de ovanstående avsnitten i resultaträkningen kommer att bestå av ett antal nominella koder från COA. Som exempel kan inkomstavsnittet i resultaträkningen i MS Excel dra samman / summera data från koderna 5000-5999 från huvudprogrammet för en viss månad. Hur exkluderar

Löpande Bokföring Stockholm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *