Kan jag reparera Stucco på egen hand?

Uncategorized 0 Comments

Stucco är ett material som ofta används för att ge hus en mer intressant, mer texturerad fasad, men med tiden kan den börja skaffa sprickor. Sprickor kan leda till att hela bitar av stuckatur faller bort i ditt hus, och om du vill hålla detta reparationsarbete minimalt, kommer du att märka att det alltid är viktigt att du tar hand om sprickor tidigare än senare. De flesta sprickor i stuckatur är bara estetiska skador, men om du ser en spricka som löper från marken till ett fönster, kanske du vill kontrollera integriteten hos din stiftelse.

Små sprickor

Om du har att göra med en liten spricka eller en hårlinkspricka, kan du bli frestad att helt enkelt släppa den. Dessa sprickor är inte fruktansvärda synliga, men det betyder inte att de inte kan bli större sprickor längs linjen. Det är mycket lätt att fylla små sprickor. Allt du behöver är en högkvalitativ silikon caulk. Om du är orolig för att sprickan står ut även efter att du fyllt den med caulk, välj bara en caulk som passar för målning. Använd en putty kniv för att skrapa caulk plattan och använd sedan en fuktig trasa för att rensa eventuella extra spår.

Blanda upp mortel

Om du försöker fylla upp en större spricka kommer du att finna att du behöver mer än bara caulk. Du kan enkelt göra din egen murbruk för stuckaturer genom att blanda en lösning som består av fyra delar byggsand till en del portlandcement, tillsammans med hur mycket vatten du behöver för att göra lösningen lätt att arbeta. Undvik att göra lösningen för rinnande, eftersom det kan vara benäget att droppa. Alla dessa material är lätta att hitta på de lokala hårdvaruaffärerna.

fasadrenoverarnastockholm

Fyllning större sprickor

Börja med att se till att sprickan i stucken är ren. Det ska inte finnas några skräp och ingen smuts i sprickan innan du går för att fylla den. Du kan använda en slang för att blöta den befintliga stucken, vilket kommer att se till att det gamla stuckaturet inte tar för mycket fukt från plåstret som du ska applicera. För att förbereda området vidare, använd ett polyvinylacetatbindemedel lämpat för murverk för att täcka det område du planerar att lappa. Därefter kan du enkelt applicera morteln till sprickan med din mortel. Du kan välja att använda en mjukborstad pensel för att strukturera den så att den passar resten av stucken. Vid den tiden borde du helt enkelt vänta tills den nya plåstret torkar.

överväganden

Vissa människor gillar att applicera en tjockt tjock till plåstret. När tjären torkar kan den lätt målas över så att plåstret matchar resten av väggen. Om du gör det kan det vara värt att måla resten av väggen, eftersom ny färg kanske inte matchar den gamla färgen väldigt bra.

Om du funderar på hur du kan reparera stuckaturen i ditt hem, finns det ett antal saker att tänka på. Om du känner dig obekväm med processen, ring alltid till en professionell, men många tycker att de kan hantera detta jobb mycket enkelt på egen hand.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *