Engineered Hardwood Flooring – Hur man väljer det för dina behov

Uncategorized 0 Comments

Utvecklat lövträd golv är en produkt tillverkad av en kärna av lövträ, plywood, eller fiber med hög densitet och ett topplager av hårdvedsfaner som är limt på kärnans övre yta. Den finns i nästan alla lövträdslag. Produkten har de naturliga egenskaperna hos de valda träslagen i motsats till ett fotografiskt skikt. Den “konstruerade” produkten har utformats för att ge större stabilitet, speciellt där fukt eller värme utgör problem för trägolv.

Trägolv finns i två grundläggande typer:

O Massivt trägolv

O Konstruerad trägolv

Solid Wood Fl är tillverkat av 3/4 “tjockt massivt trä och tunga och spår sidor för att gå med i brädorna. Vissa tillverkare gör en tunnare version som är 5/16” tjock. Den största fördelen med massiv trägolv är dess förmåga att re-sandas och refinished under många år. Det är inte ovanligt att massiva trägolv håller 50 år eller mer. Massiva trägolv kommer oavslutade eller förfinas i nästan alla träslag.

Huvudproblemet att överväga med trägolv är dess mottaglighet för expansion och sammandragning på grund av fuktighetsförändringar i hemmet. För att rymma för rörelse, installeras dessa golv typiskt med ett gap på 5/8 “till 3/4” runt golvets ytterkant längs väggen. Denna lucka är täckt av skoformning och baseboards.

De 3/4 “tjocka golven ska inte installeras i underkvalitativt skick, till exempel en källare. De tunnare 5/16” trägolv får dock användas i den applikationen. När du installerar ett massivt trägolv över ny eller befintlig betong, var noga med att tillverkarens rekommendationer om fuktbegränsningar i betongen följs.

Golvlggning Stockholm | Rtta Priset P Golvlggning

Massivt trägolv finns i tre huvudtyper:

O Strip golv betecknas tjockleken och bredden på träplankorna. Strip golv har en uppsättning bredd, men tjockleken kan variera. Strip golv varierar i tjocklek från 5/16 “till ¾” bred. Den är endast tillgänglig i bredder på 1 1/2 “, 2” och 2 1/4 “.

O Plank golv kommer i två tjocklekar, men i motsats till bandgolv kan bredden variera. Den är endast tillgänglig i tjocklekar på 1/2 “eller 3/4” och en bredd från 3 “till 8”.

O Parkettgolv har ett helt annat utseende från typiska lövträd. De består av geometriska mönster som består av individuella trämönster som består av individuella träplattor som hålls på plats med mekanisk fästning eller ett lim.

Laminatgolv är inte riktigt trä, åtminstone inte i det sättet som lövträ och bearbetat trä är. Den består av ett tunt överlag av hartsinfuserat papper, allt på toppen av en träfliskomposit. Tekniskt sett är det trä. Det är en fantastisk simulering av trä. Hartskiktet är i huvudsak ett fotografi av trä. Laminatgolv är ett alternativ till trägolv. Den är reptålig och fungerar bra i lokalt fuktiga miljöer som badrum och kök, till skillnad från trägolv. Dessutom är laminatgolv mycket lätt att installera.

Trägolv löser många problem med lövträ och laminatgolv har:

O Fast hårdträ tolererar inte fuktbrunn.

O Massivt lövträ kan ha ojämn kvalitet

O Laminatgolv tolererar inte fuktbrunn

O Laminatgolv är falskt trä och kan inte slipas.

 

Grunderna i Engineered Trägolv

Konstruerade trägolv är konstruerade på samma sätt som för grundplywood med toppytan som verkligt lövträ. Produkterna kommer i två till tio skikt konstruktion beroende på tillverkaren. Många tillverkare har ökat ytan (även känt som finer eller slitskikt) som kommer att leda till att några konstruerade golv varar så länge som det traditionella ¾ “golvet. En av de viktigaste faktorerna som bidrar till långlivet hos varje lövträ golv är Mängd av förädlingsbart material.

Solida 3/4 “lövträd har ungefär 1/4 tum ovanför tung- och spårkonstruktionen. När det är sandat till den nivån, börjar naglar eller klammer förefalla och ersättas. De bättre och tjockare konstruerade trägolv har 1 / 8 “till 3/16” ovanför tungan och spåret. Eftersom finér är äkta trä kan det slipas upp till två till tre gånger.

Konstruerade golv är den perfekta lösningen för trägolv på betong. Den dimensionella stabiliteten i hur de konstrueras. Varje skiktlager är trycklimt och satt i motsatt riktning. Utvecklade trägolv expanderar och kontrakt med hög luftfuktighet, i motsats till trägolv. Ju mer plies den större stabiliteten.

Monteringen av de mest avancerade trägolv sker genom limning eller flytande golvmetod. Det är mycket viktigt att notera att inte alla konstruerade produkter har samma typ av installationsspecifikationer. Vissa golv kan vara flytande, lim direkt eller bara häftning. Tillverkarens specifikationer bör följas uttryckligen. Majoriteten av färdiggjorda lövträ har begränsningar på längderna på 42 till 48 tum, i motsats till de mest fasta lövträarna vid 72 till 84 tum. Vanligtvis nedre golv

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *