Färdigheter och måste ha en lagmedlems egenskaper

Uncategorized 0 Comments

Lag bildas när individer med liknande intresse, smak, behov och till och med attityd arbetar tillsammans för att uppnå ett gemensamt mål. Konflikter måste undvikas bland lagmedlemmarna så att de kan koncentrera sig på sitt arbete och inte förlora sin fokus och koncentration. Varje individ är inte en bra lagspelare och kräver färdigheter för att framgångsrikt kunna arbeta i ett lag. En lagmedlem måste ha vissa egenskaper i honom, så att han inte bara kan arbeta i ett lag utan också leverera resultat och växa både professionellt och personligt.

Låt oss gå igenom några färdigheter som en teammedlem måste ha:

 • En person ska vara en bra kommunikatör för att vara en bra lagmedlem. Han borde kunna noggrant lägga sina tankar i ord för alla att förstå det bra. Han borde vara förnuftig nog att noggrant välja sina ord för att dela sina tankar med andra. Man bör behärska konsten att tala tydligt och övertygande utan att förvirra lyssnare.
 • Var lite förlåtande. Dra inte onödigt problem. Ta initiativ till att säga förlåt och undvika att göra problem av små saker. Ta inte saker till hjärta.
 • Man måste vara tillförlitlig och trovärdig att överleva i ett lag. Diskutera aldrig några problem med någon utanför laget. Det är ingen skada att få vänner från motståndarna, men se till att du inte diskuterar affärer med honom. Lär dig alltid att dra en linje mellan dina personliga och professionella liv. Strategierna, agendorna, kritiska frågor i teamet får inte diskuteras med någon annat än de som är inblandade i det. Eventuell information med dig får inte läckas ut. Alla teammedlemmar kan lita på dig och dela något viktigt och personligt med dig, avslöja inte hans hemlighet framför din chef såväl som andra. Det kommer att skada honom.
 • Du måste vara en bra lyssnare för att vara en effektiv lagspelare. Lyssna på andra människor också. Dra inte slutsatser på egen hand. Sitt med ditt team och diskutera strategier och policyer innan du genomför det. Ge ett patientöra till dina lagmedlemmar innan du kommer till något beslut.
 • Positiv attityd är återigen ett måste för en lagmedlem. Sprid inte negativitet runt. Undvik skyll spel och sprida onödiga rykter. Ibland ignorerar saker som inte är så viktiga, snarare än att slåss över det. Undvik människor som har en tendens att överreagera. Gå inte av vad andra säger, det är alltid bättre att följa din egen instinkt. Man bör aldrig använda nedsättande meningar eller otrevliga kommentarer mot någon i laget. Försök att titta på de positiva aspekterna, istället för att cribbing.
 • En lagmedlem måste uttrycka sina åsikter framför andra. Titta inte tyst i möten och seminarier. Antag inte att de andra kommer att skratta åt dig eller göra roliga med dina idéer.
 • Delta i diskussioner och försök att klargöra din poäng framför dina överordnade och lagkamrater. Övertyga dem med giltiga skäl.
 • Var lite mer fokuserad och koncentrera dig på ditt arbete istället för att störa varandra. Håll alltid respekt för varandras integritet. Kom ihåg att du betalas för ditt arbete och inte för skvaller och loitering runt. Man måste vara ivriga att arbeta hårt för att uppnå lagets mål.
 • Var lite mer kreativ. Alla jobbar hårt, men en som arbetar smart går med krediten. Var väldigt tydlig om dina roller och ansvarsområden och ta aldrig det som en börda. Ta emot utmaningarna med ett leende ansikte. Försök alltid göra något ur lådan. Var lite mer involverad och seriös om ditt arbete.
 • Man måste vara tålmodig nog att arbeta i ett lag. Bli aldrig hyper eller reagera över småaktiga problem. Man får inte onödigt hänga i konflikter och missförstånd. Gå in på kontoret med ett coolt sinne. Var lite mer flexibel. Undvik att vara fast och stel.
 • Man bör alltid vara villig att hjälpa varandra vid krisetiden. Var alltid hjälpsam och stå av dina lagmedlemmar alltid. Aldrig säg om någon i laget. Diskutera frågor ansikte mot ansikte.
 • För varje individ måste hans lag komma först, och allt annat ska ta sig baksätet. Tänk inte alltid på dina personliga intressen.

www.teambuildingistockholm.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *