ÄR ALT SWELL?

Uncategorized 0 Comments

Alla har upplevt det anmärkningsvärda fenomenet akut inflammation – en förstärkt fotled, splinter eller skär – och som ett resultat har det blivit uppenbart att det drabbade området blir röd, puffig och varm eftersom ditt immunsystem rusar till ditt hjälp för att bedöma skadan och bekämpa eventuell patogen Det kan ha gått in i din kropp. Ett normalt, hälsosamt inflammatoriskt svar bör flamma upp och dö ner igen en kort tid senare, eftersom läkningsprocessen löser inflammationen och skadan läker. Smärta och inflammation bör inte vara kronisk, det borde gå iväg – men vad händer om det inte gör det?

Inflammatorisk snöbollseffekt
Föreställ dig om du skadade dig själv på samma plats repetitivt. Resultatet skulle vara olöslig pågående inflammation. Men inte all inflammation har en synlig skada. Till exempel, om det finns inflammation i magen, kan det enda symptomet vara några niggling tarmproblem, men du kan inte “se” problemet. Trots det kan det finnas en inflammatorisk snöbollseffekt som inträffar inuti. Oupplöst inflammation, synlig eller ej, blir problematisk ju längre det håller på att störa din kropps normala funktion och har varit kopplad till många typer av kronisk sjukdom som artrit och typ 2-diabetes. Din utövare kan hjälpa till med några “niggling” problem, som tarmar eller kanske gemensamt obehag, för att undvika snöbollseffekten.

STOCKHOLM bra SANERING 

Stoppa inflammation som går “genom taket”
Ingen vill ha smärta, och för optimal hälsa är det viktigt att stoppa onormal inflammation i spåren. Läkemedelsinflammatoriska medel används ofta för att lindra långvarig smärta, men vissa läkemedel kan åtföljas av oönskade biverkningar om de används löpande. Lyckligtvis har din utövare en rad naturliga antiinflammatoriska och smärtstillande lösningar som kan individualiseras för din situation, oavsett om du behöver akutvård eller mer pågående stöd.

Säkra och naturliga lösningar för inflammation
Många människor är medvetna om att fiskoljor minskar inflammation och kan hjälpa till med gemensamma tillstånd som artrit. Men det finns också växtbaserade ingredienser som erbjuder säkert och effektivt antiinflammatoriskt stöd, till exempel:

  • Gurkmeja – denna traditionella antiinflammatoriska ayurvediska ört har en lång historia för skador, medan ny forskning visar att det också bidrar till att minska svullnaden och smärtan vid artritiska tillstånd. BCM-95® gurkmeja har signifikant ökad absorption, vilket betyder att du kan dra nytta av de här starka örtens antiinflammatoriska egenskaper när du behöver det.
  • BosPure® Boswellia – en annan ayurvedisk ört, Boswellia har smärtstillande, antirheumatiska och antiinflammatoriska egenskaper. Boswellia kan användas för alla typer av smärta, men speciellt artritisk eller traumatisk smärta i samband med inflammation.
  • Örterna Devils klo och Jamaica dogwood kombinerar inte bara smärtbesparing, men minskar spasmer och förbättrar blodflödet och stöder därför helingsprocessen.

Dessa antiinflammatoriska och smärtstillande örter är “gutvänliga” och säkra för långvarig användning. Din utövare kan rekommendera den bästa antiinflammatoriska kombinationen för dina behov.

Faktorer som uppbär inflammation
Det är viktigt att lära sig vilken diet och livsstil beteende kan lägga till inflammation i din kropp, till exempel:
1. Rökning;
2. Att vara en ohälsosam vikt;
3. Äta en diet innehållande raffinerade / bearbetade kolhydrater (t ex vitt bröd, pasta, vitt ris, spannmål);
4. Konsumtion av “trans” fetter (t ex stekt eller snabbmat, förpackade bakverk, vegetabiliska fetter som används i vissa margariner);
5. Att vara sömnlös
6. Konsumerar regelbundet alkohol, kaffe, överskott av socker och / eller salt;
7. Upplevande av pågående matsmältningsfrågor som störde balansen mellan “bra” bakterier (t ex magont, uppblåsthet,
8. Upplevande av pågående psykisk stress (olycklig anställningssituation, social isolering, vård av en älskad med en allvarlig sjukdom).

Att ändra några eller alla av dessa är ett viktigt steg i ett helhetssyn för att minska inflammation som kan bidra till din smärta eller sjukdom. Om du relaterar till någon av ovanstående faktorer, tala med din utövare som kan erbjuda dig stöd.

Sätta stopp för inflammation!
Låt inte synlig eller osynlig inflammation vara ett kvarstående problem! Din utövare har en rad säkra och effektiva naturläkemedel tillsammans med den kunskap som behövs för att hjälpa dig att ta itu med eventuell smärta och inflammation du kan ha. Att adressera inflammation kan inte bara förbättra din livskvalitet nu, utan minska risken för kronisk sjukdom i framtiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *