Ett antal innovationer för att förbättra prestanda för värmepumpar.

Uncategorized 0 Comments

 

 

Till skillnad från vanliga kompressorer som bara kan arbeta med full kapacitet, två hastigheter kompressorer tillåta värmepumpar kunna arbeta närmare värme- eller kyleffekt behövs vid en viss tidpunkt. Detta sparar stora mängder elenergi påtalar Värmepumpar Stockholm och minskar kompressorns slitage. värmepumpar två hastigheter fungerar också bra med zon styrsystem. Zon kontrollsystem, som ofta finns i större bostäder, använda automatiska spjäll att låta värmepumpen för att hålla olika rum vid olika temperaturer.

Vissa modeller av värmepumpar från Värmepumpar Stockholm är utrustade med variabel hastighet eller dubbla hastighetsmotorer på deras inomhus fläktar (fläktar), utomhus fläktar, eller båda. Variabel hastighet kontroller för dessa fläktar försöka hålla luften rör sig med en bekväm hastighet, vilket minimerar häftiga utkast och maximera elektriska besparingar. Det minimerar också bullret från fläkten körs med full hastighet.

Många högeffektiva värmepumpar är utrustade med en ångkylare, som återvinner spillvärme från värmepumpens kylläge och använder den för att värma vatten. En kyldysa utrustad värmepump kan värma vatten två till tre gånger mer effektivt än en vanlig elektrisk varmvattenberedare.

En annan förväg värmepumpsteknik är scrollkompressor, som består av två spiralformade rullar. Man förblir stillastående, medan andra banor runt den, komprimera kylmediet genom att tvinga in det i allt mindre områden. Jämfört med de typiska kolvkompressorer, scrollkompressorer har en längre livslängd och är tystare. Enligt vissa rapporter från www.vmepumparistockholm-bzb.se, värmepumpar med scrollkompressorer ger 10 ° till 15 ° F (5,6 ° till 8,3 ° C) varmare luft när i värmeläge, jämfört med befintliga värmepumpar med kolvkompressorer.

Även om de flesta värmepumpar från Värmepumpar Stockholm,använder elektriska motstånd värmare som en backup för kallt väder, kan värmepumpar också utrustas med brännare för att komplettera värmepumpen. Back-up brännare hjälpa till att lösa problemet med värmepumpen levererar relativt sval luft under kallt väder och minskar användningen av el. Det finns få värmepumpstillverkare som införlivar båda typerna av värmetillsats i en låda, så dessa konfigurationer är ofta två mindre, sida-vid-sida, standardsystem som delar samma kanal. Förbränningsbränsle halv av systemet kan vara propån, naturgas, olja, eller till och med kol och trä.

I jämförelse med en förbrännings bränsle eldade ugnen eller standard enbart värmepump, är också ekonomiskt denna typ av system. Faktiska energibesparingen beror på de relativa kostnaderna för förbränningsbränsle i förhållande till elektricitet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *